Duurzaamheidskorting hypotheek

Bespaar duizenden euro's!

Steeds meer Nederlandse hypotheekverstrekkers stellen het duurzame aspect centraal bij het maken van een hypotheekvoorstel. Ook in de financiële wereld wordt verduurzaming namelijk steeds belangrijker.

Een duurzaamheidskorting op je hypotheek

Door het aanbieden van de duurzaamheidskorting hopen hypotheekverstrekkers woningeigenaren aan te sporen hun woning te verduurzamen. Daarnaast heeft het voor banken ook twee grote voordelen:

  • Een hoger energielabel zorgt voor een hogere (verkoop)waarde van de woning
  • Een duurzamere woning staat gelijk aan minder woonlasten. Dit zorgt ervoor dat er meer geld beschikbaar blijft voor het afbetalen van de hypotheek.
energielabel gouda

Wat levert deze duurzaamheidskorting mij precies op?

Diverse hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting aan op basis van de duurzaamheid van je woning: hoe hoger het energielabel, hoe hoger de duurzaamheidskorting.

Bij een woning met een energielabel A levert dit al duizenden euro’s korting op bij het afsluiten van een hypotheek!

Ook korting op je hypotheek door een goed energielabel?

Veel nieuwbouwwoningen zijn zonder extra maatregelen al energielabel A waardig. Daarnaast kunnen veel energiebesparende maatregelen van grote invloed zijn op de duurzaamheidskorting. Isoleren, zonnepanelen, gasloos wonen, de opties zijn eindeloos.

De hypotheek van je (nieuwbouw)woning verlagen? Met een energielabel krijg je dit voor elkaar. Vraag direct een energielabel aan via ons formulier: wij staan voor je klaar.